суббота, 12 октября 2013 г.

TOP Deputații cu cele mai mari averi

Cel puţin cinci deputaţi sunt, oficial, milionari. Aşa rezultă din declaraţiile de avere ale parlamentarilor, postate pe site-ul Legislativului. Deputatul PLDM Simion Furdui are cea mai mare avere dintre parlamentarii moldoveni.

Două treimi din averea deputatului liberal-democrat Simion Furdui le reprezintă un lot de pământ, de şase hectare, ce valorează peste 6 milioane de lei. De asemenea, parlamentarul are o casă estimată la peste un milion de lei. Parcul de maşini al deputatului are o valoare de peste un milion de lei.

Pe locul doi, după valoarea averilor declarate, este un alt peledemist, Chiril Lucinschi. El are o casă de locuit şi un apartament luxos care, împreună, valorează aproape cinci milioane de lei. Celelalte bunuri imobile ale lui Chiril Lucinschi valorează peste un milion de lei. De menţionat că, Lucinschi a indicat în declaraţia sa de avere şi un teren agricol de 1,5 hectare, în valoare de 5.300 de lei.

Pe locul trei în topul celor mai înstăriţi parlamentari este şi prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Acesta a declarat o casă luxoasă în valoare de aproximativ trei milioane de lei. Plahotniuc mai are trei maşini de lux, al căror preţ depăşeşte un milion de lei.

Bunuri de aproape 1,5 milioane de lei a declarat şi deputatul PLDM Ion Balan. Cel mai valoros bun declarat de Balan este un teren agricol, în valoare de peste 700 de mii de lei. De asemenea, el are un automobil de teren, în valoare de 250 de mii de lei, două camioane, două remorci şi un tractor.

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu a declarat averi, a căror valoare îl plasează pe locul cinci, în topul celor mai bogaţi parlamentari. Bunurile imobile declarate de Lupu valorează peste un milion de lei.

O avere impresionantă are şi deputatul PD, Valeriu Guma. Deşi nu a declarat proprietăţile sale, numărul bunurilor pe care le posedă pare să-l plaseze printre cei mai bogaţi parlamentari. Guma deţine patru loturi de pământ şi trei case. De asemenea, el a declarat că este proprietarul unul Lexus 470, fără a-i menţiona preţul.
http://www.publika.md/top-deputatii-cu-cele-mai-mari-averi_437281.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий