четверг, 30 июля 2015 г.

Mihai Moldovanu, în conflict de interese

Mihai Moldovanu, în conflict de interese - 

ȘTIRILE CURENTE

Şeful Direcţiei Sănătate din cadrul primăriei capitalei, Mihai Moldovanu, ar putea fi amendat pentru conflict de interese. O solicitare în acest sens a fost expediată astăzi Centrului Național Anticorupție de către Comisia de Integritate. Instituția a constatat că o firmă care ar aparţine fiicei lui Moldovanu a obținut un contract, semnat de adjunctul acestuia, privind atribuirea în arendă a unui spaţiu din cadrul Spitalului pentru copii nr.1. Şeful de la Sănătate afirmă că nu a încălcat legea şi că va contesta decizia în instanţa de judecată. 

Membrii Comisiei Naţionale de Integritate au constatat existenţa conflictului de interese în privinţa lui Mihai Moldovanu, chiar dacă iniţial şeful Direcţiei Venituri şi Proprietăţi din cadrul CNI a propus clasarea cauzei. El a motivat că cererea privind atribuirea în arendă nu a fost semnată de şeful Direcţiei Sănătate, care în acea zi se afla în concediu medical, ci de adjunctul acestuia. 

Imediat după obținerea contractului de arendă firma ar fi fost vândută, spun membrii CNI. 

Decizia CNI poate fi contestată în instanţă timp de 15 zile, iar șeful direcţiei Sănătate este dispus să o facă. 

Dosarul lui Mihai Moldovanu a fost remis Centrului Naţional Anticorupţie, care urmează să-i aplice o amendă între două şi şase mii de lei. 

среда, 29 июля 2015 г.

Mihai Moldovanu va intra în vizorul CNA. Ar fi oferite mai multe spații unor rude

Șeful Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu, va ajunge pe mâna ofițelor Centrului Național Anticorupție, după ce membrii Comisiei Naționale de Integritate au constatat că demnitarul a admis în activitatea sa un conflict de interese, anunță Politik.md.
Mihai Moldovanu, fiind în funcția de șef al Direcției sănătate în cadrul Primăriei municipiului Chișinău, s-a ghidat după interesul său personal și a dat în locațiune un spațiu public pentru o societate comercială a fiicei sale.
Deși, acesta nu a avizat cererea de solicitare a spațiului din partea rudei sale, Comisia Națională de Integritate consideră că dl Moldovanu și-a folosit pârghiile sale de serviciu pentru a oferi în timp util câteva încăperi amplasate la etajele 1 și 2 din incinta Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr.1 pentru o perioadă de 25 de ani.

Prin urmare, s-a constatat conflictul de interese exprimat prin neinformarea de către Moldovanu, în scris, în termen de 3 zile de la data constatării, a primarului municipiului Chișinău despre interesul său și al persoanei apropiate (fiica), legat de avizarea cererii societății comerciale menționate.
Actul de constatare a încălcării regimului juridic al conflictului de interese de către Mihai Moldovanu va fi transmis Centrului Național Anticorupție pentru aplicarea amenzii prevăzute la art. 3132 Cod contravențional.
 
Politik.md