четверг, 30 июля 2015 г.

Mihai Moldovanu, în conflict de interese

Mihai Moldovanu, în conflict de interese - 

ȘTIRILE CURENTE

Şeful Direcţiei Sănătate din cadrul primăriei capitalei, Mihai Moldovanu, ar putea fi amendat pentru conflict de interese. O solicitare în acest sens a fost expediată astăzi Centrului Național Anticorupție de către Comisia de Integritate. Instituția a constatat că o firmă care ar aparţine fiicei lui Moldovanu a obținut un contract, semnat de adjunctul acestuia, privind atribuirea în arendă a unui spaţiu din cadrul Spitalului pentru copii nr.1. Şeful de la Sănătate afirmă că nu a încălcat legea şi că va contesta decizia în instanţa de judecată. 

Membrii Comisiei Naţionale de Integritate au constatat existenţa conflictului de interese în privinţa lui Mihai Moldovanu, chiar dacă iniţial şeful Direcţiei Venituri şi Proprietăţi din cadrul CNI a propus clasarea cauzei. El a motivat că cererea privind atribuirea în arendă nu a fost semnată de şeful Direcţiei Sănătate, care în acea zi se afla în concediu medical, ci de adjunctul acestuia. 

Imediat după obținerea contractului de arendă firma ar fi fost vândută, spun membrii CNI. 

Decizia CNI poate fi contestată în instanţă timp de 15 zile, iar șeful direcţiei Sănătate este dispus să o facă. 

Dosarul lui Mihai Moldovanu a fost remis Centrului Naţional Anticorupţie, care urmează să-i aplice o amendă între două şi şase mii de lei. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий