среда, 29 июля 2015 г.

Mihai Moldovanu va intra în vizorul CNA. Ar fi oferite mai multe spații unor rude

Șeful Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu, va ajunge pe mâna ofițelor Centrului Național Anticorupție, după ce membrii Comisiei Naționale de Integritate au constatat că demnitarul a admis în activitatea sa un conflict de interese, anunță Politik.md.
Mihai Moldovanu, fiind în funcția de șef al Direcției sănătate în cadrul Primăriei municipiului Chișinău, s-a ghidat după interesul său personal și a dat în locațiune un spațiu public pentru o societate comercială a fiicei sale.
Deși, acesta nu a avizat cererea de solicitare a spațiului din partea rudei sale, Comisia Națională de Integritate consideră că dl Moldovanu și-a folosit pârghiile sale de serviciu pentru a oferi în timp util câteva încăperi amplasate la etajele 1 și 2 din incinta Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr.1 pentru o perioadă de 25 de ani.

Prin urmare, s-a constatat conflictul de interese exprimat prin neinformarea de către Moldovanu, în scris, în termen de 3 zile de la data constatării, a primarului municipiului Chișinău despre interesul său și al persoanei apropiate (fiica), legat de avizarea cererii societății comerciale menționate.
Actul de constatare a încălcării regimului juridic al conflictului de interese de către Mihai Moldovanu va fi transmis Centrului Național Anticorupție pentru aplicarea amenzii prevăzute la art. 3132 Cod contravențional.
 
Politik.md

Комментариев нет:

Отправить комментарий